Aantal verdrietige nieuwtjes... Maar ook leuke!
Door: Rianka
Blijf op de hoogte en volg Bart&Rianka
26 Mei 2004 | Aruba, Oranjestad
En dan nu het minder leuke nieuws: Mijn andere caviaatje (Nina) is ook doodgegaan... Afgelopen woensdag was ze niet zo lekker en wilde Jacomijn donderdag met haar naar de dierenarts gaan, maar omdat het Hemelvaart was, was ie dicht, en vrijdagochtend was ze dood... Was er heel erg verdrietig van. Ga je naar Aruba met twee caviaatjes thuis, kom je thuis, geen eentje! Jacomijn wilde een nieuw caviaatje, maar pas als Nina en Bobbi weer weg waren, en Lotje blijft nu bij haar. Ik had nog niet zoveel met haar, en Jacomijn heeft haar natuurlijk groter zien worden. Als we terug gaan naar Nederland, willen Bart en ik woonruimte gaan zoeken in Bergen (Bart is ook aangestoken met het 'Bergen-is-zo-leuk' virus) en dan gaan we misschien een jong katje kopen. De planning was er al om een katje te kopen, maar wel pas als Nina en Bobbi er niet meer waren. Dat kan nu dus evt.
Verder zijn we afgelopen zaterdag uitgeweest. Op zich niet vervelend natuurlijk, behalve dat we de volgende dag hoorden dat er, vlak nadat we weg waren, een man in zijn hoofd is geschoten in de discotheek waar wij dus uit waren geweest! Hij leeft nog wel, gelukkig, maar zijn toestand is kritiek. Vorige maand is ook al een meisje neergeschoten in haar hoofd. Daar was het erge nog aan dat de kogel niet voor haar bedoeld was, maar voor een ander, en dat zij nu voor de rest van haar leven verlamd is, voor zolang dat nog duurt. Ze is 21, net klaar met school, en op vakantie om het te vieren. Gister is ze in coma geraakt en is ze opgegeven. Vanaf nu ben ik toch een beetje meer om me heen aan het kijken met het uitgaan.
En dan het laatste niet leuke nieuwtje: Rita (buurmeisje) gaat onverwacht twee weken eerder naar huis omdat haat oma op sterven ligt. Rita weet niet of ze op tijd thuis is om haar oma nog levend te zien en Bianca moet hier dus twee weken alleen blijven om alles voor het afstuderen af te ronden. We gaan haar dus proberen van alle kanten te steunen.
Dan verder met een beetje leuker nieuws: We hebben het resultaat mogen aanschouwen van de eieren die zijn gelegd. Weliswaar was dit een ander nest, maar toch! We hebben gezien hoe 59 kleine reuzenschildpadjes uit hun nest de zee in zijn gewaggeld. Echt heel erg lief! Het duurde even, maar dat was het wel waard! Ze waren zo lief en zo klein, was echt moeilijk om er niet eentje op te pakken en mee te nemen naar huis. Maar als je je dan bedenkt hoe groot hun mama is, denk je toch nog wel een keertje na. Gelukkig weken ze af en toe te veel van hun pad af en mochten we ze oppakken om ze weer op het goede spoor te zetten. Jammergenoeg was het te donker om foto's te kunnen maken, maar Oscar heeft een hele bende foto's van een ander nest, dus die gaan we nabestellen. Het resultaat zien jullie in Nederland.
Volgende leuke nieuwtje: Nog maar drie dagen en dan gaan we naar Sean Paul, en nog maar vier dagen en dan gaan we naar Wyclef Jean en Chaca Kahn!! Weet trouwens niet of ik de laatste naam goed heb geschreven, maar jullie weten ongetwijfeld wie ik bedoel. Heb er erg veel zin in, en jullie krijgen volgende week een uitgebreid verslag van beide concerten.
Als laatste wil ik mijn nichtje Lonneke nog even feliciteren met de geboorte van veulentje Rohan. En bedankt voor de toegemailde foto. Was erg benieuwd, want had al van mijn moeder gehoord dat het een mooi veulentje was.
Dat was het weer voor deze week. Ik hoop dat het weer genoeg was om jullie tot schrijven te krijgen, maar dat merk ik vanzelf aan de reacties ;-)
Veel liefs, kusjes, knuffels en groetjes, Rianka
26 Mei 2004 - 20:43
Liesbeth:
Hoi overzeese (schrijf je dat zo?) familie. Wat weer een verhaal zeg. Zo gebeurd er toch weer een hoop in jullie leven. Gelukkig naast de vervelende dingen ook weer een paar positieve. Is je verkoudheid weer helemaal over?? Wij hebben een week een konijn te logeren gehad maar ik denk toch niet dat er een huisdier voor vast komt.
Nou weer een dikke kus uit Bergen ook namens de meiden. -
26 Mei 2004 - 21:53
Mieke:
toevallig was er gister hier ook iets op het nieuws:5000 (!!!) schildpadjes losgelaten naar zee (en ook 2000 kaaimannen (?) Dus lang leve de natuur (en als ze in je billen bijten ben je zuur) Verder : gratis af te halen jonge katjes (adres in pancras) maar kun je niet beter een dierenpension beginnen? Frans is aan de vooravond van zijn Alpe d'huez (hoe ouder, hoe sterker) en is op internet te bekijken op 29 mei: www.nhd.nl ofzo (voor direct verslag van de aankomst, en ik ga er van uit dat hij en Aldert wel aankomen. Hij is nr. 407, voor de liefhebbers en fans onder de trouwe lezers van jullie nieuwsflits) Verder: groet en tot wederlees, mieke -
26 Mei 2004 - 23:33
Berry:
He, balen zeg!! Dat Nina nu ook is doodgegaan. Zo oud waren ze allebei toch niet? Of wel?
Ik zou jullie ok nog ff laten weten over mijn baan bij de Rabo. Helaas, het is niks geworden. Ze vonden dat ik te weinig opleding en ervaring had. Super balen, maar ja, op naar de volgende sollicitatie.
Wat vervelend voor julie dat er ff een paar nare dingen achter elkaar gebeuren en ook dat Rita weg gaat... niet tof!
Ik zal ook nog wat leuke dingen vertellen. Anique heeft pas 7 stapjes gelopen!! Vervolgens loopt ze bijna niet meer los, maar dat boeit niet, komt vanzelf. Met justin gaar het ook erg goed. Hij heeft weer een sprongetje gemaakt. Hij kan weer een heleboel dingen die hij eerst niet kon, en hij loopt de hele tijd te vragen: Papa wat is dat? En: Mama wat doe je? en dan nog het liefst 10 keerachter elkaar!!! Is erg leuk maar kan ook best vervelend zijn.
Met ons gaat het ook goed. We hopen dat het aankomend weekend een beetje lekker weer wordt, want dan hebben we tenminste iets aan ons lange weekend.
Nou jullie allebeieen knuffel van Hustin en Anique, maar ook van ons.
Veel liefs van ons!! -
27 Mei 2004 - 11:45
Mqrije:
Hoi Bart en Rianka,
Jullie maken wel wat mee. Gelukkig dat jullie op tijd weg waren uit die disco!
Hier natuurlijk alles in het teken van Rohan, de nieuwe aanwinst, Het is toch een lekker mopppie! Met de dag wordt ie sterker en brutaler. Loopt lekker mee met moeder Irish die alles scherp in de gaten houdt. Het was precies wat Lonneke heel graag wilde: een hengst en een driekleur. Ze heeft er even op moeten wachten maar dat was het waard.
De tijd gaat nu toch al opschieten. Het is al bijna juni en dan juli en dan komen jullie weer terug.
We hebben nog een leuk huis aan de Rondelaan in de verkoop. Vraagprijs € 1.890.000,-- kk Als jullie eens willen kijken hoor ik het wel
Marije (+ de rest) -
31 Mei 2004 - 12:47
Frits:
Het is 2e Pinksterdag en we zijn met bijna alle Westraatjes in Apeldoorn om de verjaardagen van opa en oma (beiden nu 82) te vieren. Hopen dat jullie er de volgende keer ook weer bij kunnen zijn.
Groetjen,
Frits