Caviaatje dood... - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Bart&Rianka - WaarBenJij.nu Caviaatje dood... - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Bart&Rianka - WaarBenJij.nu

Caviaatje dood...

Door: Rianka

Blijf op de hoogte en volg Bart&Rianka

16 April 2004 | Aruba, Oranjestad

Ben een beetje verdrietig. Jacomijn belde gister vanuit Nederland om te vertellen dat mijn cavia dood is gegaan. Ik baal er af en toe zo van dat we zo ver weg zitten! Op zulke momenten bijvoorbeeld. Toen mijn ouders vorige week naar huis gingen, wilde ik zo graag mee! Het klinkt misschien raar, maar het warme weer word je zo beu! In Nederland vind je het fijn als het lekker lenteweer wordt. Op Aruba is het iedere dag gewoon heel erg heet! Ik denk dat de zomer begonnen is ofzo. Het is iedere dag rond de dertig graden, en als je dan met donkere blouse, zwarte broek, en zwart schort op een terras moet werken, word je niet zo blij. Ongetwijfeld zouden een heleboel mensen met me willen ruilen, maar geloof me: ik ook met jullie! Is een erg blij mailtje tot nu toe. Ik ga even proberen hem wat vrolijker te maken. Ik ben net bij het reisbureau geweest om te informeren naar een weekendje Bonaire, wat erg goedkoop blijkt uit te vallen, dus dat gaan we denk ik wel doen. De eilanden verschillen namelijk heel erg van elkaar. Bonaire is veel groener dan Aruba, en je kunt er veel mooier duiken/snorkelen. Dat gaan we dus uitgebreid doen daar. Waarschijnlijk alleen het snorkelen, want duiken is een erg kostbaar pleziertje. Het is natuurlijk wel zo dat, als je je brevet eenmaal hebt, je overal mag duiken, maar dan moet je nog iedere keer flessen e.d. huren. Snorkelspullen kun je op veel plaatsen huren, en als we het kopen, zijn we nog lang niet zo duur uit als met duiken.
Gister hebben we onze onderwaterfoto's opgehaald. Ze zijn qua kwaliteit heel erg mooi, al zijn we wel tot de ontdekking gekomen dat we allebei niet zo fotogeniek zijn onder water, en dat we allebei niet zo goed foto's kunnen maken onder water. Alhoewel het een natuulijk ook door het ander kan komen. En vissen zien er tijdens het duiken toch ook een stuk mooier en leuker uit. Echt duiken is aan te raden, ga niet op onze foto's af! De kreeft staat er trouwens wel heel gaaf op.
Sean Paul (de jongeren onder U weten wie hij is) komt 29 mei naar Aruba en wij gaan heen! Lijkt me echt zo leuk om hem in het echt te zien! En het kaartje is maar F48,-, erg goedkoop dus (je zou er bijna een vliegticket voor kopen he Rin?!?) Een aantal van mijn collega's gaan ook heen. Het wordt dus ongetwijfeld erg gezellig. De dag erna komt Wyclef Jean, en ja, als Bart met mij meegaat, moet ik ook met hem mee de dertigste. Jullie horen ongetwijfeld nog hoe dit af gaat lopen.
Leuk dat jullie allemaal nog steeds reageren op de site. Is echt heel erg leuk om de reacties vanuit Nederland te lezen, en het steunt me ook een beetje om te weten dat jullie ons niet vergeten zijn.
Veel liefs en groetjes, Rianka

• 16 April 2004 - 21:26

Saskia:

gecondoleerd met je cavia. K zou inderdaad graag willen ruilen. Vandaag was het hier ook mooi weer, maar k was aan het werk. Je kaartje zit wel in m'n gedachten maar k moet hem nog sturen. enb ook nog kopen hoor, en ook nog postzegelen....kus sas en haar moeder

• 17 April 2004 - 11:08

Stephanie:

Het spijt me, ik snap dat het moeilijk is op zulke momenten ver weg te zitten, maar vergeet niet zoveel mogelijk om je heen te kijken en lol te hebben; anders krijg je daar spijt van als je eenmaal terug bent in Nederland.
    Hier wordt het steeds mooier weer en daar gaan we zeker van genieten als je terug bent...ik dacht aan het strand...hebben we een date?
    xx

• 17 April 2004 - 14:18

Maaike:

Hee Meisje,
    Ik weet hoe je je voelt hoor! Arnhem is dan wel geen Aruba (mist ook veel van de voordelen trouwens :-)) Maar ook dat is af en toe erg ver weg van vrienden, familie, etc. Iedereen die hier op visite komt zegt ook altijd dat het hier zo leuk is enzo en dat ze wilden dat ze hier woonden. Maar eigenlijk zou ik willen dat ik met hen mee terug naar Bergen kon gaan.
    Maar ik moet hier nog 5 jaar wonen!! Jij bent eigenlijk gewoon op een soort mega lange vakantie. Over een paar maandjes ben je weer terug in Nederland en wedden dat je dan al je heimwee zo weer vergeten bent en dat je na drie weken regen denkt:"was ik maar weer terug in die hitte op Aruba!"

Sterkte nog even meisje.

P.S. wanneer je me voordat je terug komt laat weten hoe laat je op Schiphol aankomt en op welke dag natuurlijk, dan beloof ik dat ik daar ook ben.

• 17 April 2004 - 19:12

Henrike:

Hai lieverds,

We wisten het natuurlijk al, maar toch nog gecondoleerd met je cavia. Kan me voorstellen dat je er dan van baalt dat je zo ver zit. En wat dat betreft denk ik dat je ook best af en toe heimwee mag hebben, hoor. Als je het maar niet je leuke tijd laat vergallen. Eventjes heimweeen (pff, pff, pff, pff, pffffffff) en dan weer lekker genieten. Voor je het weet is het voorbij.

En we missen jullie ook zo onwijs. Van de week krijgen jullie nieuwe fotootjes van de kids. Ze zijn alweer zo anders (en zooooooo leuk).
    Justin vraagt de laatste tijd aan de telefoon vaak: 'ben je d'r nog?' en dan 3x achter elkaar. Dus pas vroeg ik een keer terug: 'en jij dan?' (ik zat op m'n werk), zegt-ie doodleuk: 'nee, ik ben thuis'... hihi. Leuk he? Volgens Berry en mij heeft hij Barts humor.

Enneh... onze post is al bijna op de bus. Moet nog even op de centjes wachten (volgende week) met opsturen, maar dan heb je ook wat...

Groetjes en liefs, Henrike

• 18 April 2004 - 13:11

Liesbeth ,ruud,maaike En Julia.:

de meiden zijn benieuwd welke cavia is overleden, is het nina of bobbie???
    hier gaat alles zijn gangetje. hebben jullie onze kaart al ontvangen???
    groetjes.....

• 18 April 2004 - 21:44

Jacomijn:

bobbi is overleden :( nina zit nu heel zielig alleen int hokkie, maar waarschijnlijk vanaf morgen niet meer, anders is het echt zielig alleen en dat kunnen we haar natuurlijk niet aandoen...

• 19 April 2004 - 07:35

Roland:

Hee Riank,
    Tja, erg jammer van je cavia. Gecondoleerd laten we maar zeggen! En inderdaad, ik zou maar al te graag even met jullie willen ruilen. Gewoon even lekker genieten van het warme weer, maar dan wel als vakantie. Werken en warm weer is helemaal niks. Hier is het de afgelopen dagen ook best mooi geweest. Vooral vrijdag was heerlijk, zonnetje en een graad of 20. En dan lekker een middagje vrij hebben heel toevallig ;-)
    Nouja, ik moet weer aan het werk. Een hoop (teveel) te doen vandaag. Groetjes aan Bart

Doeidoei Roland

• 19 April 2004 - 15:13

Mieke:

Ha die Riank,
    natuurlijk wil iedereen met iedereen ruilen, maar van ruilen komt.... Dus blijf ik maar lekker hier, in de druilerige regen en altijd wind tegen. Verdient het een beetje, dat ijs serveren op een terras, en heb je al klanten die alleen bij jou willen bestellen, en die een grote fooi geven? En hoe voelt het samen wonen? Want daar lees ik nou steeds nix over: hebben jullie nog zin om 's avonds te koken, wie wast er af en zuigt het stof etc. Van die leuke dingen waar je lekker ruzie om kunt krijgen. Maar: als dat gesmeerd loopt: dan heeft je relatie de Arubatest doorstaan. En dan valt het natuurlijk weer tegen als je in nederland thuis moet wonen? Maakt niet uit: ook hierbij geldt: geniet er van, ook al geniet je er misschien niet altijd van! Dikke zoen, (tante) Mieke